7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

06.06.2021 / 09:27 Košarka - Trener Igokee

Bajić o tituli Širokog: Ja ionako ne poštujem BiH, već samo RS i S. Makedoniju

Bajić o tituli Širokog: Ja ionako ne poštujem BiH, već samo RS i S. Makedoniju
Foto: Arhiv

Mnogo bure izazvao je finiš bh. košarkaškog prvenstva. Prvenstvo se trebalo završiti ovog vikenda utakmicama Final Foura, ali je ranije pet od šest članova Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da prihvataju postojeće stanje na tabeli te da se...

...shodno tome odredi prvak i putnici u ABA ligu, što su odbili UO KSBiH i Široki Brijeg, da bi na kraju odigravanje Final Foura odbili igrati svi osim Širokobriježana.

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić ogorčen je odlukom Košarkaškog saveza BiH da dodijeli titulu prvaka Širokom, te kaže da je ovo pokazatelj stanja u društvu zbog kojeg i ne poštuje Bosnu i Hercegovinu, već samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji je selektor.

- Šta normalan čovjek može reći na ovakvu situaciju. Ne znam ko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bijednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta pa do svih ostalih oblasti. Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji sam selektor – rekao ogorčeni Bajić koji je u dahu dodao:

– Ako neko ovim potezima misli da oduzme snagu sportu Republike Srpske mislim da ide pogrešnim putem. Više smo nego dominantni ove sezone, ovo je samo čin nemoći i nemogućnosti da ostali podnesu ono što smo ove sezone u sportu uradili. Sam čin tog blata u Širokom Brijegu, koliko generalni sekreta sve poštuje, pokazuje podatak da je gospodin Čolan došao u majici kratkih rukava da dodijeli pehare ekipi Širokog – zaključio je Dragan Bajić u razgovoru za "Srpskainfo.com".

Što se tiče košarkaša Širokog, njima je ovo bio 11. naslov prvaka Bosne i Hercegovine, prvi nakon dvije godine kada su u finalu bili bolji od Sparsa.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo