0°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać 0°C

05.06.2021 / 22:14 Košarka - Košarkaško prvenstvo Hrvatske

Meč odigran pred nekoliko hiljada navijača: Zadar osvojio treću titulu prvaka Hrvatske

Meč odigran pred nekoliko hiljada navijača: Zadar osvojio treću titulu prvaka Hrvatske

Košarkaši Zadra pobijedili su Split 84:57 u petoj i posljednjoj utakmici finalne serije hrvatskog košarkaškog prvenstva te su s ukupnih 3:2 u pobjedama, nakon titule u Kupu, stigli i do naslova prvaka. Za Zadar je to treći naslov najbolje ekipe u Hrvatskoj i prvi nakon 2008. godine. Utakmica je igrana u Zadru pred nekoliko hiljada navijača.

Oni su stigli na poprište odigravanja utakmice uprkos zabrani i nakon što su probili zaštitnu ogradu. Nakon toga su u Zadru ocijenili da je bolje pustiti ljude da uđu nego stvarati problem, a kako prenosi Index, isto je rekla i policija. Direktor kluba Željko Žilavec dobit će prekršajnu prijavu.

Susret je, dakle, igran pred više hiljada ljudi u atmosferi kakva već dulje vrijeme zbog mjera zaštite od korona virusa nije viđena.

Kod Zadra su najbolji bili Antonio Jordano (22 koša, sedam trica) i Michael Onuaku (19, 15 skokova) , dok je Splićane predvodio Roko Leni Ukić (18), koji je jedini kod gostiju bio iznad deset postignutih koševa.

Bio je to drugi trijumf Zadra i posljednji do ovog danas. Premijerno je Zadar postao prvak u sezoni 2004./05. u seriji protiv Cibone. Split je i dalje na naslovu osvojenom 2003. Slavio ga je protiv Cibone.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo