8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

04.06.2021 / 18:38 Rukomet - Zaigrale nakon 12 godina

Bh. rukometašice poražene u Grčkoj na startu pretkvalifikacija

Bh. rukometašice poražene u Grčkoj na startu pretkvalifikacija
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je rezultatom 18:29 na gostovanju Grčkoj.

Nakon više od decenije, konačno su Zmajice dobile priliku da predstavljaju našu zemlju u nekom takmičenju. U pitanju je prvi meč pretkvalifikacione grupe u kojoj će samo najbolja selekcija ići u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Grčka je važila za velikog favorita danas, što je i opravdala, bez većih problema. Ipak, u nekoliko navrata Zmajice su napravile seriju i pokazale da bi u budućnosti moglo biti sve bolje i bolje.

Domaća selekcija je vodila u prvom dijelu kontinuirano, no vratile smo se na 10:10. Od tog trenutka, pa do poluvremena, Grkinje su postigle pet golova i tu već riješile meč (15:10).

U nastavku su još i povećale vodstvo za ubjedljiv trijumf Grčke. Na kraju, najefikasnija u redovima BiH bila je Armina Isić sa pet golova iz devet šuteva. Četiri gola postigla je Marija Gudelj, a tri Nikolina Čutura. Kod Grkinja po šest golova postigle su Maria Chatziparasidou i Vasiliki Gkatziou.

Drugi meč naše grupe, između Italije i Latvije, nije se odigrao iz bizarnog razloga. Naime, Latvija je zakasnila na takmičenje, pa je meč registrovan rezultatom 10:0 u korist Italije. Zmajice novi meč igraju sutra protiv upravo selekcije sa Apenina.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo