8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

04.06.2021 / 10:39 SHOW - Gledaj, slušaj, uključi se… Već danas!

Već danas! podcast: Prvi PRAVI omladinski podcast u BiH

Već danas! podcast: Prvi PRAVI omladinski podcast u BiH
Foto: Vijesti.ba
Već danas! podcast koji kreiraju mladi iz Kalesije i Zvornika, u kratkom vremenu postao je prepoznatljiv, ne samo na području regije Birač, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Do sada je na zvaničnom You Tube kanalu Već danas! podcasta objavljeno jedanaest epizoda, a voditeljice Lejla Joldić i Maja Popović, obradile su razne teme koje se tiču mladih i mogu biti korisne svim građanima i građankama BiH. Lejla Joldić kaže da je i sama mnogo naučila kroz razgovore sa gostima i gošćama i poziva mlade da gledaju interesantne razgovore na zvaničnom You Tube kanalu Već danas! podcasta.



„Htjele smo naučiti nešto novo, upoznati nove ljude, ni slutile nismo da ćemo jednog dana plasirati vlastiti podcast sa nekom poznatom osobom... Rad na podcastu je jako zanimljiv. Počevši od samog snimanja, montaže, grešaka, druženja nakon snimanja... zaista jedna super stvar“ – kaže Lejla Joldić, jedna od voditeljica Već danas! podcasta.

Kroz Već danas! podcast, Lejla i Maja do sada su, kroz jedanaest epizoda, obradile različite teme – od socijalnih mreža, influensera/ki, do međuvršnjačkog nasilja i poroka s kojima se mladi susreću. Sve te teme dio su svakodnevnice svih građana i građanki Bosne i Hercegovine. Mladi se danas, naročito u vrijeme pandemije, susreću sa brojnim izazovima te je Već danas! podcast zamišljen kao mjesto na kojem će mladi moći saznati ali i pitati sve što ih zanima.

„Naš slogan je Gledaj, slušaj, uključi se… Već danas! i mi zaista pozivamo sve mlade da se uključe na način da zaprate naše društvene mreže Facebook i Instagram i putem komentara ili poruka predlože teme ili goste, postave pitanja i td. Nama je važno da sadržaji koje produciramo budu interesantni onima kojima su i namijenjeni, tu mislim prvenstveno na mlade“ – istakla je Maja Popović.

„Ima trenutaka i kad smo nervozni, jer nam nešto ne ide kako smo zamislili ili iskrsne neka prepreka ali uvijek težimo ka najboljem i smatram da jedino tako možemo uspjeti. U budućnosti planiramo dosta zanimljivih epizoda, sa super gostima i gošćama i super temama, nadamo se da će se one svidjeti i osobama koje nas gledaju“ – dodala je Lejla Joldić.

Maja naglašava da je iza ekipe Već danas! podcasta, koju čini deset mladih iz Zvornika i Kalesije, uzbudljivih nekoliko mjeseci i da slično očekuju i u budućnosti. Lejla i Maja do sada su, među ostalima, razgovarale sa Ivanom Kosogorom, Ildom Humić, Mirzom Mustafagićem, Jovom Lalićem, Husom Turićem…  

Ekipa Već danas! podcasta poziva mlade da se aktivno uključe u realizaciju Već danas! podcasta tako što će zapratiti zvanične kanale YouTube, Instagram i Facebook.

Medijski partneri Već danas podcasta su portal InfoBirač, Udruženje Prijatelji Srebrenice, Free Radio Prijedor, RSG grupacija i FACE TV.

Već danas podcast se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).


(Vijesti.ba)

Izdvajamo