2°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

30.05.2021 / 22:53 Fudbal - Mostar u crvenom

Rođeni sa navijačima proslavili plasman u Evropu

Mostar noćas slavi. Proslavlja se veliki uspjeh FK Velež, koji je nakon 33 godine izborio plasman u jedno evropsko takmičenje.

Hiljade radosnih navijača FK Velež dočekali su svoje Rođene u gradu na Neretvi, na svom stadionu, gdje su proslavili historijski uspjeh svog kluba.



Rođeni su danas savladali Mladost DK sa 0:1 u gostima, što je bilo dovoljno za treće mjesto na tabeli na kraju sezone PLBIH, mjesto koje vodi ka Evropi, gdje Velež nije bio 33 godine.



Velež je do pobjede došao golom Ede Vehabovića iz 4. minute susreta.

Izvan stadiona u Doboj Kaknju podršku Veležu je dalo i nekoliko stotina Red Army navijača, koji su danas doputovali iz Mostara.

Trijumfom u zadnjem kolu Velež je krunisao najuspješniju sezonu u najjačem rangu bh. fudbala. Mostarski klub završio je sezonu na trećem mjestu iza prvaka Borca i drugoplasiranog Sarajeva, koji će također u evropska takmičenja.

Pobjedom nad Mladosti, Velež je ostvario i niz od 20 utakmica bez poraza i osigurao prvi poslijeratni nastup u evropskim takmičenjima.

Sa četvrtog mjesta na evropsku scenu će i Široki Brijeg koji je danas slavio protiv Radnika u gostima. Bez evropskih takmičenja ostao je mostarski Zrinjski koji je zauzeo petu poziciju na tabeli.

Iz Premijer lige BiH u niže rangove ispadaju Radnik i Olimpik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo