9°C
Mostar 11°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

21.05.2021 / 20:21 Politika - Saopćenje HDZ-a

Čović i Kalabuhov saglasni o izmjeni Izbornog zakona

Čović i Kalabuhov saglasni o izmjeni Izbornog zakona
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović susreo se danas s veleposlanikom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igorom Kalabuhovom.

Tom prilikom, dužnosnici su razgovarali o bilateralnim odnosima, unapređenju saradnje, oporavku od posljedica COVID-19 te drugim važnim temama poput aktualne političke situacije u BiH.

Kako je navedeno u saopćenju HDZ-a BiH, jednakopravnost konstitutivnih naroda u BiH i njihovo legitimno predstavljanje te uklanjanje svih diskriminacija u BIH su također bili tema susreta.

Čović je istaknuo europski put BiH kao prioritet koji zahtijeva značajne iskorake u neizbornoj 2021. godini kojima će se osigurati potrebna unutarnja stabilnost i napredovanje političkog dijaloga.

“Neodgodive i nužne izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne reforme ključni su pomak u predstojećem razdoblju”, istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda PS BiH.

Dužnosnici su kazali kako je jednakopravnost konstitutivnih naroda BiH neupitna kao temelj sadašnje i buduće BiH, istaknuvši potrebu za osiguravanjem njihovog legitimnog predstavljanja, saopćeno je.

Na koncu, istaknuta je saradnja na unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske i gospodarske suradnje te sveopćeg razvoja BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo