16°C
Mostar 20°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

17.05.2021 / 14:33 Politika - Sarajevo

Izetbegović s ambasadoricom Slovenije o saradnji

Izetbegović s ambasadoricom Slovenije o saradnji
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadoricu Republike Slovenije Zoricu Bukinac.

Konstatovano je da je ekonomska saradnja dvije zemlje dobra, ali da postoji prostor za njeno unapređenje. Također je razgovarano o unapređenju saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije u oblastima kulture i obrazovanja, čemu su značajno doprinijeli bilateralni sporazumi potpisani između dvije zemlje.
 
Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima ubrzanja integracijskih procesa Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Ambasadorica Bukinac je podsjetila da Slovenija u julu preuzima predsjedavanje Vijećem Evropske unije, te je u tom kontekstu iskazala punu podršku evropskom putu Bosne i Hercegovine.
 
Ambasadorica Bukinac je posebno istaknula visok nivo sigurnosne saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije.
 
Izetbegović se zahvalio ambasadorici Bukinac na saradnji u proteklom mandatu, te joj je zaželio sreću u nastavku profesionalne karijere”.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo