°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

16.05.2021 / 08:50 Ostali sportovi - Novi UFC prvak

Oliveira spektakularno pobijedio Chandlera i naslijedio tron od Habiba

Oliveira spektakularno pobijedio Chandlera i naslijedio tron od Habiba
Foto: Vijesti.ba
Tokom noći sa subote na nedjelju pred više 18.000 navijača u Hjustonu je održana spektakularna UFC 262 priredba na kojoj je Khabib Nurmagomedov dobio nasljednika u lakoj kategoriji.

Ime mu je Charles Oliveira, a za titulu lake kategorije nokautirao je Michaela Chandlera. Zanimljivo da se Oliveira i Chandler nikad u karijeri nisu borili s Dagestancem, a sada su zbog njegovog penzionisanja dobili priliku da se bore za titulu.

Oliveira je srušio Chandlera tehničkim nokautom na početku druge runde. Borba je bila sjajna, a tokom prve runde izgledala je kao da će njen ishod biti suprotan.

Chandler je bio opasniji, jednom je ozbiljno zaljuljao Brazilca, ali nije imao dovoljno vremena da ga završi. To ga je koštalo u drugoj rundi kad ga je Amerikanac završio nakon jednog dobrog kontranapada.

Nakon 11 godina u UFC-u Oliveira je tako uspio doći i do pojasa. U zadnje tri godine nanizao je devet borbi bez poraza, a drži i rekorde među aktivnim borcima s najviše prisiljavanja na pobjedu, najviše prekida i ima najduži niz nepobjedivosti.

Chandler ima potpuno suprotno priču, on je novo ime UFC-a koje je predsjednik Dana White doveo iz Bellatora i nakon samo jedne pobjede (protiv Hookera) dao mu priliku za pojas.

UFC 262, rezultati glavnog programa:

Charles Oliveira pobijedio Michaela Chandlera – tehnički nokaut

Beneil Dariush pobijedio Tonyja Fergusona – jednoglasna odluka

Rogerio Bontorin pobijedio Matta Schnella – jednoglasna odluka

Katlyn Chookagian pobijedila Viviane Araujo – jednoglasna odluka

Edson Barboza pobijedio Shanea Burgosa – nokaut


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo