7°C
Mostar 9°C
Tuzla °C
Banja Luka 5°C
Bihać 5°C

15.05.2021 / 17:43 Fudbal - Bundesliga

Lewandowski izjednačio rekord Gerda Mullera

Lewandowski izjednačio rekord Gerda Mullera
Foto: Twitter
Odigrano je sedam utakmica 33. kola njemačke Bundeslige, a još uvijek nije sve riješeno što se tiče četvrtog kluba koji će ostvariti plasman u Ligu prvaka, kao i pitanja opstanka u društvu najboljih.

Prvak Bayern remizirao je sa Freiburgom u gostima (2:2). Vodeći pogodak za Bavarce postigao je Robert Lewandowski i tako došao do 40. gola u Bundesligi ove sezone, čime je izjednačio rekord Gerda Mullera. Poslije pogotka pokazao je majicu na kojoj je pisalo “Zauvijek Gerd”.

Izjednačio je Gulde u 29. minuti, a Bayern je do novog vodstva došao u 53. minuti preko Sanea. Gunter je donio novo izjednačenje u 81. minuti, a 2:2 je bio konačan rezultat. Ermedin Demirović je igrao za Freiburg od prve minute, a izašao je u 55.

Eintracht Frankfurt je napravio veliki kiks i nije uspio pobijediti Schalke na svom terenu. Poraženi su sa 3:4, tako da su im sada veoma male šanse da se plasiraju u Ligu prvaka. Za to im trebaju dva kiksa Borussije Dortmund ili Wolfsburga.

Augsburg je savladao Werder Bremen sa 1:0 i tako osigurao opstanak. Ipak, ekipa iz Bremena je i dalje u opasnoj zoni, ali sa šansama da izbori opstanak u posljednjem kolu, jer je Arminia Bielefeld odigrala neriješeno sa Hoffenheimom (1:1).

Za Hoffenheim je pogodak postigao Andrej Kramarić, a 29-godišnjem Hrvatu ovo je bio 19. u Bundesligi ove sezone, te je time oborio rekord koji je držao Vedad Ibišević. Bh. napadač je u sezoni 2008/2009 na 17 odigranih utakmica postigao 18 pogodaka i doživio tešku povredu. Kramariću je za 19 golova bilo potrebno 27 mečeva.

Koln je odigrao utakmicu bez pogodaka sa Herthom i tako je ostao i dalje u opasnoj zoni, ali sa šansama za opstanak.

Bundesliga, 33. kolo:

Arminia – Hoffenheim 1:1

Augusburg – Werder Bremen 2:0

Bayer Leverkusen – Union Berlin 1:1

Borussia M. – Stuttgart 1:2

Freiburg – Bayern Munchen 2:2

Hertha – Koln 0:0

Schalke – Eintracht Frankfurt 4:3


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo