13°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

15.05.2021 / 16:46 BiH - "Brzi odgovor 21"

Ambasador Nelson: Ovo nije bilo koja druga vježba

Ambasador Nelson: Ovo nije bilo koja druga vježba
Foto: FENA
Američki ambasador u BiH Eric Nelson, zajedno s delegacijama Ministarstva odbrane BiH i Oružanim snagama BiH, dočekao je vojnike američke vojske na sarajevskom aerodromu, koji su stigli povodom vježbe "Brzi odgovor 2021".

Tom prilikom poručio je, između ostalog, da su Sjedinjene Američke Države zahvalne na učešću Bosne i Hercegovine u ovoj vježbi, prenosi Avaz.

- Ovo je najveća vojna vježba do sada između vojske SAD i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. SAD nastavljaju da podržavaju mir i stabilnost u BiH. Ovo je izuzetna prilika za vojnu vježbu, gdje će vojska SAD raditi zajedno s Oružanim snagama BiH na spremnosti - kazao je Nelson, između ostalog.

Ambasador SAD u BiH potom se obratio i pristiglim vojnicima.

- Kao ambasador SAD u BiH čast mi je pridružiti se ministru odbrane BiH gospodinu Podžiću ovdje. Imali ste dug put. Nadam se da svi razumijete da ovo nije kao bilo koja druga vježba. Ova vježba je naravno vrlo bitna za vas i vaše snage u BiH. Ali, također, pratite korake desetina hiljada vojnika koji su služili u BiH i koji su pomogli da se uspostave snage BiH - kazao je Nelson vojnicima SAD.

Dodao je da su se Oružane snage BiH pokazale kao pouzdan partner tokom misije u Afganistanu te je siguran da se bh. vojnici raduju vježbi s njima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo