3°C
Mostar °C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

15.05.2021 / 11:03 BiH - BIHAMK

Duge kolone vozila na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša

Duge kolone vozila na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša
Foto: Vijesti.ba

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška duga je kolona vozila koja izlaze iz BiH, pa iz BIHAMK-a vozače savjetuju da koriste GP Gradina/Jasenovac.

Pojačana je frekvencija saobraćaja na izlazu iz BiH i na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Mokar ili vlažan kolovoz, kao i pojačana frekvencija vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Večeras od 23 do 05 sati, zbog radova na postavljanju brojača saobraćaja, zatvorit će se dva kraka petlje Kakanj na autoputu A-1 (isključni krak iz Zenice prema Kaknju i ukljični krak iz Kaknja prema Sarajevu). Za vrijeme radova saobraćaj će biti usmjeren na susjedne petlje.

Radovi u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica) u završnoj su fazi, tako da kroz tunel sada saobraćaju sve kategorije vozila, naizmjenično-jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo