4°C
Mostar 9°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 5°C

13.05.2021 / 12:53 BiH - "Brzi odgovori 21”

Vojska SAD prodefilovala Banja Lukom na putu ka Manjači

Vojska SAD prodefilovala Banja Lukom na putu ka Manjači
Foto: nebojsavukanovic.info

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS je na svoim blogu objavio je da je na na Dan vojske Republike Srpske Banja Lukom prošao konvoj vozila u kome su se nalazile američke trupe, a sve zbog priprema za veliku vojnu vježbu “Brzi odgovori 21”

"Slučajno ili ne, upravo na Dan Vojske Republike Srpske američke trupe defiluju Banjom Lukom. U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i Policije Republike Srpske, koje su pratile i obezbjeđivale kolonu teških američkih kamiona sa naoružanjem i vojnicima, ne dozvoljavajući građanima da im se približe, konvoj američkih vojnih vozila prošao je kroz Banja Luku na putu za Manjaču", napisao je Vukanović na svom blogu.

"Američki vojnici su u Banjoj Luci uprkos tvrdnjama Milorada Dodika da je vježba na Manjači ‘on line’ te ranijih najava da će okupiti 30.000 svojih pristalica da zaustavi američke trupe i blokira Manjaču", napisao je Vukanović.

Vukanović je pozvao Dodika da objasni javnosti i građanima šta se događa i da li je sve posljedica ANP-a nazvanog Program reformi, i otvorenog puta BiH u NATO.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo