17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

10.05.2021 / 23:29 Ostali sportovi - Ruski predsjednik

Putin postigao devet golova na hokejaškoj utakmici

Putin postigao devet golova na hokejaškoj utakmici
Foto: AP - Vijesti.ba

Ruski predsjednik Vladimir Putin postigao je nekoliko pogodaka u utakmici hokeja na ledu, pojavivši se u ponedjeljak u amaterskoj ligi prvi put od početka pandemije.

Putin koji se protiv koronavirusa cijepio prije više od mjesec dana, rekao je ranije u ponedjeljak da se prethodnog dana testirao na covid-19 antitijela i da su rezultati odlični.

Noseći kompletnu hokejašku opremu i majicu s brojem 11, Putin je igrao pred publikom okupljenom na svečanom događaju koji je organizirala amaterska Noćna hokejaška liga u južnom gradu Sočiju.

Osnovana 2011. godine, liga okuplja bivše zvijezde hokeja na ledu, poslovne ljude i ruske političare. Putin povremeno prisustvuje događajima za poznate ličnosti. Posljednji put, Putin je igrao u decembru 2019. godine kada je zabio osam golova.

Sudionici događaja u ponedjeljak, između ostalih, bili su ministar obrane Sergej Šojgu i guverner Andrej Vorobjev, kao i neke umirovljene ruske zvijezde hokeja na ledu, izvijestila je novinska agencija TASS.

Putin, koji posjeduje crni pojas u džudu i koji je često pokazivao svoje sportske sposobnosti, viđen je kako grli i pozdravlja igrače te kako dijeli nagrade, za razliku od dosadašnjih strogo socijalno distanciranih pojavljivanja tijekom pandemije.

Utakmica je u ponedjeljak završila pobjedom Putinovog tima s rezultatom 13 na prema 9, a predsjednik je postigao devet pogodaka, priopćio je Interfax.(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo