18°C
Mostar 22°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 22°C
Powered by Dark Sky

10.05.2021 / 18:31 Regija - Srbija

Završen sastanak Vučića i Šapića, ujedinjenje do kraja maja

Završen sastanak Vučića i Šapića, ujedinjenje do kraja maja
Foto: Tanjug / Vijesti.ba
Sastanak delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i SPAS-a završen je danas oko 18 časova, a predsjednik SNS Aleksandar Vučić kratko je novinarima rekao da su razgovorali o mnogo čemu, dok je lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio ujedinjenje te dvije stranke do kraja maja.

Šapić je novinarima rekao da je utisak nakon sastanka dobar, da je bilo sve kako je očekivao i da su dvije delegacije razgovarale o tehničkim stvarima i tačkama oko kojih će se ujediniti.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno donio odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsjedništvu stranke obaviješteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao, prenosi tanjug.

Upitan kada će biti održan sljedeći sastank, Šapić je odgovorio da će dvije stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.

Sastanak delegacija u sjedištu SNS završen je oko 18 časova, a sjedište te stranke ubrzo poslije Šapića napustio i Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao ''o mnogo čemu''.

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Ðurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsjedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo