6°C
Mostar 15°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

05.05.2021 / 17:41 Fudbal - Odluka komisije

Mladost i Olimpik nisu dobili licencu za igranje u Premijer ligi

Mladost i Olimpik nisu dobili licencu za igranje u Premijer ligi

Dana 04.05.2021. godine, u prostorijama NSBiH u Sarajevu je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova, saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.

Na ovoj sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi BiH i UEFA klupskim takmičenjima u sezoni 2021/2022.

Saopšteno je da su licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige Bosne i Hercegovine dobili sljedeći klubovi: FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, FK Borac, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Željezničar, FK Krupa i FK Velež.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili FK Mladost Doboj Kakanj i FK Olimpik.

Navodi se da će Prvostepena komisija nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licence za FK Radnik i FK Sloboda.

Licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su dobili FK Sarajevo, FK Borac, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, FK Željezničar, FK Velež i FK Tuzla City, dok istu nisu dobili FK Sloboda, FK Olimpik, FK Krupa, FK Mladost Doboj Kakanj i FK Radnik.

Licencu za učešće u UEFA Ligi prvaka za žene za sezonu 2021/22 dobio je i ŽNK SFK 2000 iz Sarajeva.

“U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NSBiH u roku od 8 (osam) dana od dana prijema pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH”, saopšteno je iz krovne kuće bh. fudbala.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo