7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

04.05.2021 / 18:06 Košarka - Utakmica u Podgorici

Košarkaši Sparsa izgubili u prvom meču finala ABA 2 lige

Košarkaši Sparsa izgubili u prvom meču finala ABA 2 lige
Foto: ABA liga
Košarkaši Sparsa poraženi su u prvom meču finala play-offa Druge ABA lige od Studentskog centra rezultatom 89:99.

Prvi duel odigran je u Morači gdje su Sparsi došli da iznenade favorizovane Crnogorce, no u prvom meču to nisu uspjeli, iako su na kraju imali priliku izboriti poraz sa minimalnom razlikom.

Sarajevski tim je nešto bolje ušao u meč, u nekoliko navrata imao je četiri poena prednosti, sve do polovine druge četvrtine kada kreće rapsodija Studentskog centra. Već do poluvremena prednost je iznosila 13 poena, pa se na odmor otišlo rezutatom 36:49.

Treća dionica donijela je nešto bolju igru Sparsa, koji su prednost sa 15 poena uspjeli smanjiti na sedam (48:55), a ponajviše zahvaljujući raspoloženom Kenanu Kamenjašu.

Ipak, do kraja utakmice prednost Studentskog centra varirala je između osam i 15 poena, no u posljednje tri minute bh. predstavnik pravi sjajnu seriju i dolazi do minusa od svega tri poena (89:92). U posljednjih sedam sekundi Sparsi su imali akciju za smanjiti minus na dva ili tri poena, no Gediminas baca loptu u ruke rivala, a Pavličević tri sekunde prije kraja postiže trojku za plus osam.

Imali su tada Sparsi tri sekunde za brz šut, no i prilikom ubacivanja lopte u igru, dogodio se pogrešan pas kojeg koristi Byron Allen i postiže poene za konačnih plus 10.

Tako crnogorski tim uoči revanša, koji će odrediti putnika u elitni rang ABA lige naredne sezone, ima 10 poena prednosti. Drugi duel igra se već prekosutra, a ukoliko Sparsi slave u tom meču, bit će potrebna pobjeda sa više poena razlike u odnosu na današnji poraz.

Orelik Gediminas je bio najefikasniji u redovima bh. tima sa 20 poena, 19 je dodao Amar Gegić, a po 18 Kenan Kamenjaš i Almir Hasandić. Kod pobjedničkog tima Nikola Pavličević je postigao 20, Byron Allen 18, a Marko Tejić 17 poena.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo