1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

04.05.2021 / 12:02 BiH - MVP BIH

Brkić poziva na online konsultacije o Programu reformi BiH 2021

Brkić poziva na online konsultacije o Programu reformi BiH 2021
Foto: Vijesti.ba

Zamjenik ministrice vanjskih poslova BiH i predsjedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om BiH Josip Brkić pozvao je stručnjake iz akademske i istraživačke zajednice, predstavnike nevladinih organizacija i medija da učestvuju u online konsultacijama o prijedlogu dokumenta 'Program reformi Bosne i Hercegovine 2021', koji je Komisija za saradnju sa NATO-om Bosne i Hercegovine usvojila na posljednjoj sjednici.

- U skladu sa članom 18. Pravila za konsultacije u izradi pravnih propisa, Komisija za saradnju sa NATO-om BiH zaključila je da bi, osim institucija Bosne i Hercegovine, u proces javnih konsultacija trebalo da bude uključena i šira javnost. Prijedlog dokumenta postavljen je na web platformu eKonsultacije - ističe Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

Dokument je na linku.

Dostavljeni prijedlozi, mišljenja i primjedbe bit će razmotreni na narednoj sjednici Komisije za saradnju sa NATO-om BiH. Krajnji rok za javne konsultacije je 19.05.2021. godine. Za pristup navedenoj platformi potrebna je prethodna registracija.

- Pojašnjenje registracije dostupno na linku. Ako budete imali tehničke probleme sa registracijom molimo da pozovete 033 281 164 ili da se obratite za pomoć putem e-maila: [email protected] – navodi se.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo