19°C
Mostar 18°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 16°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

04.05.2021 / 11:54 BiH - MUP RS

Evidentirana četiri slučaja kršenja mjera za praznike u RS

Evidentirana četiri slučaja kršenja mjera za praznike u RS
Foto: Vijesti.ba

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su utvrdili da je ugostiteljski objekat u Istočnom Novom Sarajevu radio u 00.50 časova, što je suprotno Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Utvrđeno je da se u objektu nalazilo ukupno devet osoba. Obaviješten je dežurni tužilac koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Također, dan ranije, oko 00.35 časova, prilikom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u mjestu Kola, Banja Luka, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka su utvrdili da on radi i da u lokalu ima više osoba.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su 2. maja oko 23.15 časova u ugostiteljskom objektu u Tesliću, zajedno sa radnicima Odjeljenja za inspekcijske poslove, zatekli su 32 osobe. Okružno javno tužilaštvo Doboj se izjasnilo da postoje obilježja KD "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije".

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su 30. aprla od 20.45 do 21 sat u ugostiteljskom objektu zatekli 77 osoba. Obaviješten je tužilac OJT Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o KD „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo