8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

03.05.2021 / 22:06 Košarka - Polufinale

ABA liga: Igokea poražena od Zvezde u prvom meču

ABA liga: Igokea poražena od Zvezde u prvom meču

Uprkos odličnoj igri u prvom dijelu utakmice, Igokea je u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić poražena od Crvene zvezde u prvoj utakmici polufinala ABA lige, a srbijanski predstavnik bio je bolji rezultatom 76:61.

U prvoj četvrtini rezultat je bio u egalu, a Igokea nije dopuštala Crvenoj zvezdi da stekne prednost veću od četiri poena. Na kraju ovaj period je završen neriješeno (20:20). Bh. predstavnik nastavio je sa odličnom igrom, u kojoj je prednjačio Edin Atić, a do poluvremena došli su do prednost od tri poena (39:42).

Igosi su se dobro držali i u trećoj dionici. Ista je pripala beogradskom klubu, koji je samo sa poenom prednosti (56:55) ušao u posljednjih deset minuta. Crvena zvezda je do sredine četvrtog perioda došla prvi put do dvocifrene prednosti, koji su uspjeli do kraja sačuvati i doći do pobjede u prvoj utakmici.

Prvo ime susreta bio je Loyd sa 21 poenom i po jednim skokom i asistencijom, dok ga je pratio Walden sa 13 poena, četiri skoka i tri asistencije. U redovim Igokee najefikasniji bio je Atić sa 15 poena, četiri asistencije i skokom. Jovanović je dodao devet poena, Jošilo osam, te Carmichael i Davidovac po sedam.


(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo