6°C
Mostar 9°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

03.05.2021 / 16:49 Fudbal - Premijer liga BIH

Olimpik i Tuzla City podijelili bodove na Koševu

Olimpik i Tuzla City podijelili bodove na Koševu
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Olimpik i Tuzla City su u posljednjem duelu 28. kola na Koševu remizirali sa 1:1, što je rezultat koji ni jednim ni drugim pretjerano ne odgovara.

Tri boda su bila prijeko potrebna za oba tima pred ovaj okršaj, ali na kraju su podijelili po jedan. Olimpik tako nastavlja grčevitu borbu za opstanak, dok je Tuzla City četiri boda daleko od četvrtog mjesta koje vodi u Evropu.

Nismo gledali pretjerano kvalitetnu fudbalsku predstavu, a u oba poluvremena je viđen po jedan gol i završilo je 1:1.

Do vodstva je tim iz Simin Hana došao u 10. minuti igre kada je nakon sjajnog prodora Adnan Džafić iznudio penal pošto ga je s leđa srušio Nebojša Gavrić.

Odgovornost je preuzeo Goran Brkić i rutinski pogodio gornji lijevi ugao gola Adnana Hadžića za 0:1.

Najbolju priliku Olimpik je u prvom dijelu imao u 29. minuti kada je Kenan Horić nakon kornera glavom šutirao tik pored stative, a ranije je udarcem s 20 metara prijetio i Faris Handžić.

U drugi dio bolje ulaze Vukovi, koji i stižu do poravnanja. Prvo je u 48. minuti Ivan Čurjurić pogodio stativu, prijeti poslije i Handžić, a u 62. minuti nije bilo spasa za Nevresa Fejzića.

Tada je nakon ubačaja iz kornera glavom loptu u rašlje gola poslao Horić i pogodio za 1:1.

Prijetio je nakon toga i Šišić, a na drugoj strani Doffo, ali bez promjene na semaforu. Deset minuta prije kraja sjajnim driblingom Badji se rješava jednog čuvara, potom šutira sa 17 metara, ali lijepom odbranom se istakao Hadžić.

Do kraja je ostalo 1:1 te su timovi podijelili bodove Olimpik je tako sada na ukupno 24 i dva boda je iznad opasne zone, dok je Tuzla City šesti sa 45 bodova.

Premijer liga, 28. kolo:

Olimpik – Tuzla City 1:1 (Horić 62′ / Brkić 10’p)

Stadion: Asim Ferhatović-Hase. Sudija: Ermin Sivac. Žuti kartoni: Isić, Gavrić (Olimpik)

Olimpik: Hadžić, Milović, Horić, Isić (Dujmović), Perišić, Čurjurić, Handžić (Cruz), Gavrić (Bajraktarević / Karić), Hadžanović, Šišić (Lekanić), Osmanović.

Tuzla City: Fejzić, Lučić, Morris, Mehidić (Maksimović), Đerić, Doffo, Karjašević (Ramić), Džafić, Mišić, Brkić, Ubiparip (Badji).

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo