14°C
Mostar 18°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

03.05.2021 / 12:20 Fudbal - Saopštenje mostarskog kluba

FK Velež osuđuje sudijske nepravilnosti

FK Velež osuđuje sudijske nepravilnosti
Foto: FK Velež
Fudbalski klub Velež izdao je novo saopštenje koje se odnosi na (ne)regularnost takmičenja u Premijer ligi BiH.

Obraćanje Rođenih javnosti prenosimo u potpunosti:

“Fudbalski klub Velež nastavlja najoštrije osuđivati sve sudijske nepravilnosti i nakon odigranih utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH.

Na susretima odigranim proteklog vikenda sva tri kluba, koja su na sastanku održanom u četvrtak 29. aprila podržala inicijativu pristupanja procesu osnivanja saveza premijerligaša, glavni arbitri su pokazali na bijelu tačku. Protiv FK Mladost Doboj Kakanj, FK Sarajevo i FK Velež dosuđeni su jedanaesterci.

Pored brojnih dosuđenih i nedosuđenih prekršaja, podijeljenih kartona i drugih nepravilnosti, FK Velež izražava zabrinutost radi nemilih scena kojima smo svjedočili u Bijeljini u petak.

Zajedno uz pomoć FK Mladost Doboj Kakanj i FK Sarajevo, FK Velež još jednom poziva sve klubove da se pridruže inicijativi, te da ne budu nijemi posmatrači nepravilnosti koje se ponavljaju iz kola u kolo u tekućoj sezoni.

Cilj svih klubova koji su učesnici u najvišem rangu takmičenja u Bosni i Hercegovini mora biti zaštita integriteta takmičenja, te osiguravanje istih uslova za sve timove”.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo