14°C
Mostar 16°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

01.05.2021 / 18:15 Regija - Beograd

Vulin: Ujedinjenje 'srpskog sveta' ne može se zaustaviti

Vulin: Ujedinjenje 'srpskog sveta' ne može se zaustaviti
Aleksandar Vulin / Vijesti.ba
Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika, rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da stvaranje" srpskog sveta" rješava nacionalno pitanje Srba, te da je proces ujedinjenja počeo i da se to više neće moći zaustaviti.

On je rekao da nikome nije smetalo to što su se Njemci ujedinili i tako završili reviziju razultata Drugog svjetskog rata, "ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi".

- Vjerujem da stvaranje "srpskog sveta" rješava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje "velike Albanije", garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu, rekao je Vulin, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on saborci, ali da se ne dešava rijetko da ne misle isto.

Kako je rekao, često čuje priče kako će svi živjeti u Evropskoj uniji, te da zato nema potrebe da se okupljaju u srpskoj državi.

- Zaboravalja se da smo mi tako već živjeli, vjekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-Ugarskoj, a četiri godine pod komandom Trećeg rajha, naglasio je Vulin.

Kako je rekao, nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći dio Srba živi u svojoj zemlji.

- Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvijek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj djeci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u djelovima nacije gdje ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti, rekao je Vulin, piše portal Novosti.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo