4°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

01.05.2021 / 17:39 Politika - Ministar u Vladi HNK

Laketić: Komesar MUP-a HNK treba biti Bošnjak

Laketić: Komesar MUP-a HNK treba biti Bošnjak
Željko Laketić / Vijesti.ba
Ministar privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona Željko Laketić reagirao je na navode predsjednika SDA HNK Edina Mušića da bi upravo Laketić mogao biti jezičak na vagi u slučaju da HDZ BiH instalira politički i nacionalno podobnu osobu.

Laketić poziva pojedince da se prestanu baviti politikantstvom i da se aktivno uključe u rješavanje problema građana, a ne u traženje alibija, prebacivanje krivice na druge pokušavajući sakriti neuspjehe.

- Rješenje za ovaj, kao i za ostale goruće probleme je jednostavan. Potrebno je da relevantni politički faktori ozbiljno sjednu za stol i postignu kompromis oko svih pitanja. Nažalost, poučen dosadašnjim iskustvom, mišljenja sam da nijedna strana nije za opciju stvarnog dogovora nego za opciju “win-lose”. Takvo stanje najmanje odgovara pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova HNK, kao i građanima bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost što se odražava na ukupnu bezbjedonosnu situaciju u HNK, istakao je Laketić i dodao koga je spreman podržati za novog komesara MUP-a HNK.

- Moj lični stav je da ću podržati kandidata kojeg usuglasi koalicija SDA-HDZ, shodno njihovom političkom sporazumu iz 2015. godine, a koji bi po mom osobnom mišljenju trebao biti iz reda Bošnjaka, ako je već ministar MUP-a iz reda hrvatskog naroda, zaključio je Laketić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo