6°C
Mostar 9°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

28.04.2021 / 22:53 Fudbal - Velika prednost

Manchester City slavio u Parizu i napravio veliki korak ka finalu LP

Manchester City slavio u Parizu i napravio veliki korak ka finalu LP
Foto: Agencije / Vijesit.ba
Manchester City je napravio prvi korak prema plasmanu u finale Lige prvaka, što bi bio najveći uspjeh u klupskoj historiji.

Engleski tim slavio je večeras na Parku prinčeva, porazio domaći PSG sa 1:2 u prvoj utakmici polufinala elitnog takmičenja Starog kontinenta.

Nakon prvog poluvremena nije djelovalo da će izabranici izvući nešto više od poraza, a kamoli pobjedu. Parižani su poveli već u 15. minuti, nakon pogotka Marquinhosa kojem je iz kornera centrirao Di Maria (i izjednačio se sa Safetom Sušićem po broju asistencija u dresu PSG-a, 103).

Potom je francuska ekipa imala još nekoliko pristojnih šansi iz prekida da udvostruči vodstvo, prijetio je i City, ali rezultat se nije mijenjao do odlaska timova na odmor.

Ključni trenutak odigrao se u 64. minuti. Centrirao je Kevin De Bruyne, a lopta prevarila Keylora Navasa na golu domaćih – 1:1. Bizarno. Samo sedam minuta kasnije desio se pogodak za preokret. Rupu u živom zidu pronašao je Riyad Mahrez te poentirao iz slobodnog udarca za 1:2.

Kola su nastavila juriti nizbrdo za PSG, Idrissa Gueye dobija crveni karton za pregrubi start na Gundoganu u 77. minuti. Na koncu su tako domaćini još strijepili da ne prime novi gol, ali ostalo je 1:2 do posljednjeg sudijskog zvižduka Felixa Brycha.

Revanš meč igra se 4. maja.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo