0°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

24.04.2021 / 20:13 Muzika i Film - U filmu Borat 2

Rudy Giuliani osvojio Zlatnu malinu za najgoreg sporednog glumca

Rudy Giuliani osvojio Zlatnu malinu za najgoreg sporednog glumca
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Nesvjesno pojavljivanje bivšega gradonačelnika New Yorka Rudyja Giulianija u filmu Borat 2, odnosno njegova uloga u tom filmu, u subotu je proglašeno jednim od najgorih, po ocjeni osoba koje dodjeljuju Zlatne maline.

Razzies ili nagrade koje se dodjeljuju pod nazivom Zlatna malina utemeljene su 1980. i svojevrsna su protuteža blistavoj holivudskoj ceremoniji dodjele Oscara, koja se održava u nedjelju.

Giuliani je najgorim sporednim glumcem proglašen zbog svojega nesvjesnog kratkog pojavljivanja u filmu Sache Barona Cohena Borat 2.

Bivši gradonačelnik snimljen je skrivenom kamerom u ne pretjerano laskavoj sceni - u hotelskoj sobi s glumicom koja glumi novinarku.

No bivši gradonačelnik New Yorka smatra da se u filmu nije dogodilo ništa neprikladno.

Absolute Proof, film Mikea Lindella, proglašen je najgorim filmom godine. Radnja se bazira na neutemeljenim tvrdnjama o prevari na američkim predsjedničkim izborima 2020. godine.

Lindell, glasni pristaša bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, proglašen je i najgorim glumcem.

Music, film glazbenice Sije o mladoj autističnoj djevojci, osvojio je ukupno najviše Zlatnih malina - tri, a jedna je dodijeljena Kate Hudson kao najgoroj glumici.

Dobitnike Zlatnih malina bira 1097 članova iz više od dvadeset zemalja svijeta. Članovi se prijavljuju putem interneta i plaćaju članarinu u iznosu od 40 američkih dolara.



(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo