6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

23.04.2021 / 11:16 Auto-Moto - Croatia Rally

Neuville poveo, a vodeći u ukupnom poretku SP Rovanperä odustao

Neuville poveo, a vodeći u ukupnom poretku SP Rovanperä odustao
Foto: Pixsell

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), kojem najbolje leže asfaltne podloge, prvi je prošao početni brzinski ispit na Croatia Rallyju za 4:24.2 minute, a Finac Kale Rovanperä, koji je vodeći u ukupnom poretku SP nakon dva relija, odustao je već na prvom brzincu.

Prvima brzinskim ispitom Rude - Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro je startao Croatia Rally, treće utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, javlja Hina.

Drugi je na cilj stigao pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2.8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6.5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape.

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Na Croatia Rallyju sudjeljuje šest hrvatskih - Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić, koji su prijavljeni za Rally4 vozila s prednjim pogonom. Trebao je nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih vozača Niko Pulić, je bio prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, ali je zbog koronavirusa morao odustati.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo