7°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

22.04.2021 / 14:00 BiH - Zbog dugovanja

Radnici mostarske firme kamionima blokirali ulaz i kapiju 'Aluminija'

Radnici mostarske firme kamionima blokirali ulaz i kapiju 'Aluminija'
Foto: Avaz

Radnici firme „M.Z. Company“ iz Mostara danas su u 10 sati kamionima blokirali glavni ulaz i kapiju za teretna vozila mostarskog „Aluminija“. To su, kako  rečeno Avazu  na licu mjesta, učinili zbog duga kojeg „Aluminij Industries“ ima prema njihovoj firmi, a riječ je o 1,1 milion KM.

Vlasnik „M.Z.Company“, Merhid Zlomužica kazao nam je da su, nakon što su svi pregovori o izmirenju duga propali, prije pet dana čelnike „Aluminij Industries“ obavijestili o tome da će danas doći po robu koja im nije plaćena, a radi se o otpadnom aluminiju.

-Naveli smo i to koji će vozači doći, broj vozila, obavijestili obezbjeđenje, MUP i kad su naša vozila došla, oni su pozvali policiju. Mi nećemo primjenjivati nikakvu silu, ali nećemo ni deblokirati firmu sve dok nam ne izmire dug ili ne vrate našu robu-kazao nam je Zlomužica.

Otpadni aluminij su „Aluminij Industries“ isporučili u januaru s rokom plaćanja od 21 dan od dana fakturisanja.

-Na sve načine smo pokušali riješiti spor, ali nismo uspjeli. Taj njihov direktor je pravi prevarant.Nudili su od jutros da plate 300.000 KM da deblokiramo firmu, ali nećemo.Imam 40 radnika, 30 voznih jednica i nikome nismo dužni. Sve dok nam ne isplate cijeli iznos ili dok ne uzmemo svoju robu,ne idemo odavde-poručio je Zlomužica.

„Aluminij Industries“ je članica izraelsko-kineskog konzorcija „Abraham grupacija“ koji su lani u aprilu u najam uzeli pogone nekadašnjeg giganta „Aluminija“.

 


(Vijesti.ba)

Izdvajamo