8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

21.04.2021 / 15:38 Regija - Predsjednik CG

Đukanović napao Vučića: Korekcija granice ulazak u rat

Đukanović napao Vučića: Korekcija granice ulazak u rat
Foto: Arhiv

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović ponovo je danas optužo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se, kako tvrdi, najnovijim izjavama stavio u ulogu "promotera velikosrpske politike". Komentarišući posljednje izjave Vučića o zbivanjima u Crnoj Gori, kako...

..prenose mediji, a vezano za Vučićevo gostovanje na Face TV, Ðukanović je nazvao "samosažaljivum prenemaganjem srpskog predsjednika".

Za njega je, kaže, "tragikomično" kada neko ko očigledno preuzima na sebe odgovornost i autorstvo za bujanje velikosrpskog nacionalizma Crnoj Gori inputira crnogorski nacionalizam, prenosi Tanjug.

Tvrdi da se niko ne može sjetiti nijedne štete ili žrtve koju je proizveo crnogorski nacionalizam, ali da je, kako je naveo, jasno koliko je štete i žrtava "proizveo velikosrpski nacionalizam".

Imamo, kazao je kazao je Ðukanović novinarima nakon uručenja nagrada u Privrednoj komori Crne Gore, direktnu izjavu predsjednika Srbije koji se stavio u ulogu promotera velikosrpske politike.

Ðukanović tvrdi da mu Vučić, kako navodi, "podmeće udbaške uloge" i da ga "lažima beznadežno i jalovo" diskredituje.

O Temeljnom ugovoru crnogorske vlade i SPC, Ðukanović je rekao da se nada da vladi neće pasti na pamet da to uradi u zakulisnoj proceduri.

"Moramo da znamo sve tačno. Postoje informacije da nova postava SPC u Beogradu dovodi u pitanje ranije stavove Svetog arhijerejskog sabora. Ako je SPC došla do novog stanovišta, uverenja sam da je dobro kada imamo ugovor jer oni obavezuju i odgovorne ljude", rekao je Ðukanović.

Komentarišući navodni non-pejper o promjeni gradnica na Zpadnom Balkanu, Ðukanović je rekao da je to "opako štivo" i da ga je mogao predložiti neko ko, kako navodi, želi rat.

"Korekcija granice je ulazak u rat. Nadam se da ima dovoljno ozbiljnih ljudi da ne dozvole da zavrašamo u scenario koji smo doživeli", rekao je crnogorski predsjednik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo