8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

21.04.2021 / 14:37 Svijet - Vladimir Putin

Rusija će definirati vlastite crvene linije

Rusija će definirati vlastite crvene linije
Vladimir Putin / Vijesti.ba
Rusija će definirati vlastite crvene linije u odnosima s drugim zemljama na osnovu svakog pojedinačnog slučaja, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u obraćanju Saveznoj skupštini u srijedu.

- Moram to reći. Imamo strpljenja, odgovornosti, profesionalizma, vjere u sebe i u svoju ispravnost, kao i zdrav razum u donošenju bilo kakvih odluka. Nadam se, međutim, da niko neće odlučiti da pređe takozvane crvene linije u odnosima s Rusijom, i mi ćemo definirati te crvene linije u svakom pojedinačnom slučaju - izjavio je šef ruske države.

Putin je također istaknuo da će kogod ko orkestrira bilo kakve provokacije protiv Rusije gorko zažaliti zbog svojih akcija.

- Rusija želi da ima dobre odnose s učesnicima u globalnoj komunikaciji. To se odnosi i na one s kojima su međusobni odnosi s nama narušeni u posljednje vrijeme, da se blago izrazim - kazao je ruski čelnik.

- Ne želimo da spaljujemo bilo kakve mostove, ali ako neko smatra naše dobre namjere kao indiferentnost ili slabost i namjerava raznijeti te mostove, mora znati da će ruski odgovor biti asimetričan, brz i žestok - upozorio je ruski predsjednik, prenosi ruska novinska agencija TASS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo