17°C
Mostar 19°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

21.04.2021 / 13:09 Politika - Predsjednik SBB-a

Radončić komentirao priče o ratu i 'mirnom razlazu'

Radončić komentirao priče o ratu i 'mirnom razlazu'

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić komentirao je priče o ratu i "mirnom razlazu" Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

- Ponuda Milorada Dodika da se formiraju timovi za razdruživanje je nedopustiva ratna provokacija, na koju Bošnjaci nikada pristati neće. Tu nema i ne treba biti dileme ni za koga.

Kao što nema dileme da ponuda Bakira Izetbegovića, da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna, niti legalna.

Nije legitimna, jer za 25 godina upravljanja našim narodom ima porazan rezultat da smo postali najnerazvijeniji dio Evrope, nema državničke vizije, uspješnog ekonomskog razvoja, stvaranja novih vrijednosti, nema relevantnih međunarodnih komunikacija na visokom nivou, a bošnjački politički faktor, koji je naslijedio od svog oca i svih Bošnjaka, doveo je na najniži mogući nivo.

Legalistički se, također, postavlja pitanje čemu onda Predsjedništvo BiH, kao vrhovni komandant Oružanih snaga BiH i čemu smisao postojanja naše državne vojne sile, ako se jedan stranački ili umišljeni nacionalni lider unaprijed nudi kao jedini mogući komandant.

Sa gospodinom Izetbegovićem se mogu složiti u tome da Bošnjacima uvijek na umu mora biti spremnost da čuvaju i da se na svaki način bore za opstanak Bosne i Hercegovine.

Gospodin Izetbegović i njegov – kako ga i on naziva „genocidaški“ koalicioni partner Milorad Dodik, sa kojim je nedavno napravio koaliciju čak i u Srebrenici - napokon trebaju početi da rade za građane i narod. I, da se, polako umjesto rata, nakon više decenija konfliktne i loše vlasti, spremaju za političku penziju 2022. godine.

Za početak, neka nabave dva miliona doza vakcina, neka zaustave svakodnevno masovno umiranje naroda na čiju zaštitu se javno pozivaju, neka prestanu sa bagatelnom rasprodajom državnih dionica po svijetu, neka vrate državne poslove u državne institucije i posvete se ekonomskom razvoju i zaustavljanju masovnog iseljavanja u inozemstvo.

Jedini rat koji je potreban Bosni i Hercegovini je rat protiv pandemije, korupcije, nepotizma, zloupotrebe državnih funkcija i resursa u privatne i stranačke svrhe. Dosta je više prepadanja naroda, jer naša je država preživjela i mnogo opasnije papire od navodno Janšinog ili Dodikovog secesionističkog mlaćenja prazne slame.

Bosna i Hercegovina će sigurno i u miru još dugo i uspješnije živjeti, ali Izetbegovićeva i Dodikova koaliciona vlast i dogovorene provokacije neće i ne trebaju - izjavio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.
(Vijesti.ba)

Izdvajamo