19°C
Mostar 20°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

21.04.2021 / 12:11 Svijet - Ruski predsjednik

Putin: Kolektivni imunitet do jeseni

Putin: Kolektivni imunitet do jeseni
Foto: Arhiv

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas u govoru o stanju nacije da bi Rusija trebala da stekne kolektivni imunitet na kovid 19 do jeseni i pozvao Ruse da se vakcinišu protiv virusa korona.

Svoje godišnje obraćanje Putin je počeo riječima da će se fokusirati na unutrašnja pitanja kao što su zdravstvena zaštita i ekonomija.

“Današnje obraćanje biće mahom posvećeno našim domaćim pitanjima, naravno to su zdravstvena zaštita, socijalna politika i ekonomija. Takođe, nekoliko riječi posvetiću spoljnoj politici i bezbjednosti”, rekao je Putin.

On je rekao da je Rusija sa razvojem tri vakcine protiv kovida pokzala rastući naučni potencijal.

“Naši naučnici napravili su pravi proboj i sada Rusija ima tri pouzdane vakcine. Ovo i mnoga druga dostignuća posljednjih godina pokazuju rastući naučni i tehnički potencijal u našoj zemlji”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je istakao da je uvijek bio siguran da će Rusija savladati kovid.

“Naravno, bilo je uznemirenosti, ali ja lično oduvijek sam čvrsto vjerovao da ćemo prevladati sve izazove. Naši građani, društvo i država djelovali su odgovorno i solidarno i zajedno smo uspjeli da preduzmemo proaktivne korake”, rekao je Putin.

Prema njegovim riječima zdravstveni sistem treba da se zasniva na tehnologija nove generacije.

On je podsjetio da zdravstveni sistemi u mnogim razvijenim zemljama nisu bili u stanju da riješe pandemiju i njene posljedice efikasno kao što je to učinila Rusija.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo