3°C
Mostar 10°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

20.04.2021 / 09:54 BiH - Vremenska prognoza

Na Bjelašnici minus 5, u Neumu 10 stepeni

Na Bjelašnici minus 5, u Neumu 10 stepeni
Foto: FENA

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme, a samo ponegdje u centralnim dijelovima registrovana je i slaba kiša.

 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -5 stupnjeva, Livno i Sokolac 2, Ivan-sedlo 3, Bugojno, Drvar i Sarajevo 5, Grude, Jajce, Stolac i Zenica 6, Bihać, Gradačac, Sanski Most i Tuzla 7, Banja Luka, Mostar i Zvornik 8, Neum 10 stupnjeva.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća ponegdje u centralnim dijelovima u jutarnjim satima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Na planinama i sa slabim snijegom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 stupnjeva.

Oblačno i kišovito vrijeme do kraja sedmice

Sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni lokalno su mogući i slabi pljuskovi. Jutarnja temperatura od dva do šest, na jugu do devet stepeni, a najviša dnevna temperatura od deset do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme prognozirano je i za četvrtak. Poslije podne ili večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12 stepeni, a najvša dnevna od 13 do 20 stepeni.

Petak, 23. aprila donosi pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinskim dijelovima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od jedan do šest, na jugu do devet stepeni, a najviša dnevna od četiri do deset, na jugu do 15 stepeni.


(Vijesti.ba / FENA)

 

Izdvajamo