9°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

19.04.2021 / 21:57 Fudbal - Susret u Švicarskoj

Zeljković najavio dolazak Čeferina u BiH

Zeljković najavio dolazak Čeferina u BiH
Foto: Vijesti.ba

Nakon današnjeg sastanka IO UEFA, a prije sutrašnjeg Kongresa, Aleksander Čeferin, predsjednik krovne evropske fudbalske organizacije, sastao se sa delegacijom NS/FS BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem.

Predsjednik Zeljković je izrazio zadovoljstvo ovim sastankom.

„Zahvaljujem predsjedniku UEFA-e koji je nakon izuzetno turbulentnog dana našao vremena da razgovara sa nama. Ovaj sastanak smatram veoma značajnim za daljnji razvoj fudbala u BiH, a posebno infrastrukture. To je bila i glavna tema o kojoj smo razgovarali, odnosno predstavio sam prioritetne projekte iz plana razvoja Save. Uefa je prepoznala i podržala naš projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom te kao i do sada pokazala izuzetno razumijevanje za brojne izazove i probleme sa kojima se suočavamo kao krovna fudbalska organizacija u BiH. Nakon ovog razgovora siguran sam da će se Savez u svim segmentima još brže razvijati“, kazao je Zeljković.

Zeljković je na kraju dodao da će se još jednom u narednih mjesec dana sastati sa predsjednikom UEFA-e te da će Čeferin ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, prije početka EURO-a posjetiti NS/FS BiH .

(Vijesti.ba)

Izdvajamo