-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

19.04.2021 / 17:10 Regija - Odbrusio 'zelenim'

Vučić: EU sebi gradi mini HE, a nama bi da zabrani

Vučić: EU sebi gradi mini HE, a nama bi da zabrani
Aleksandar Vučić / Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao je NE ”evropskim plaćenicima” i poručio da Srbija neće odustati od gradnje mini hidroelektrana.

“U Evropi ima 24.000 mini hidroelektrana, u Srbiji samo 90. I oni nam sada šalju plaćenike koji se bune, ne daju nam da gradimo, a oni sebi mogu. Ne daju elektrane na ugalj, a ni ove mini HE, i briga ih hoće li Srbija ostati bez struje. E taj film neće gledati, kaže Vučić, prenosi aktuelno.me.

Naravno, ni Dodiku u RS ne pada na pamet da dopusti stranim plaćenicima da mu naređuju da radi na štetu svog naroda.

Za razliku od njih bh. političari kao da su na platnoj listi ovih evropskih fondova i žele da zabrane gradnju mini hidroelektrana (Parlament FBiH će raspravljati o zabrani MHE u Federaciji 21. aprila) .

Jasno je da je zabrana gradnje MHE u interesu stranih lobija, koji sada žele da prekinu domaću gradnju ovih elektrana, kako bi ih oni za koju godinu mogli graditi, ali za svoje, strane interese, a ne naših domaćih investitora.

Njih nije briga što će hiljade ljudi ostati bez posla, ne razmišljaju da će ukidanjem MHE, a odavno pokušavaju da nas natjeraju da odustanemo i od gradnje termoelektrane, Bosna i Hercegovina ostati bez struje. Podanički mentalitet naših parlamentaraca (a vrlo lako i stranih plaćenika među njima ima) pokazuje da smo spremni prodati domovinu za groš. I onda se pitamo što se svaka stuha sa nama poigrava kako hoće.

E dosta više. Ako niste u stanju da zaštitite svoj narod, domaće firme, radna mjesta Bosanaca i Hercegovaca, svoje investicije, poput ovog Vučića, ne treba ni da obavljate posao parlamentaraca. Nosite se odatle dok vas građani nisu istjerali. A oni su najavili da dolaze 21. pred parlament, da brane Bosnu i Hercegovinu od vas, takvi kakvi ste.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo