13°C
Mostar 15°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 16°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

19.04.2021 / 16:27 Politika - Obratio se građanima

Forto povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo

Forto povodom 100 dana rada Vlade Kantona Sarajevo
Foto: Fena / Vijesti.ba
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se danas građankama i građanima Kantona Sarajevo, povodom 100 dana rada Vlade KS.

- Tradicija je da se 100 dana ili tri mjeseca da jednoj Vladi od imenovanja da započnu posao, projekte i obično je to u demokratskom svijetu napravljeno tako da ni opozicija ni građani ne vrše neki poseban pritisak u tom periodu dok ta Vlada ne krene punom parom. I onda nakon 100 dana tradicija je da se kaže šta se učinilo i kako to svima izgleda. Mi naravno nismo imali taj luksuz jer smo već prvih dana od našeg imenovanja naišli na jedan od najvećih izazova koji je ne samo u KS. Upravo sada se dešava u ostatku države, u regiji i u cijeloj Evropi, a to je takozvani treći val pandemije s kojim smo se morali suočavati iz dana u dan - kazao je premijer Forto.

Naglasivši kako zbog toga "nisu mogli tradicionalno i polako početi preuzimati funkcije, institucije, ustanove i firme".

- Zbog toga ono o čemu želimo govoriti u budućnosti je ustvari šta će se sve desiti u narednom periodu, posebno do kraja ove godine. Veliki broj projekata, veliki broj zakona, rješenja koje pripremamo za vas ćemo komunicirati u narednim danima. Ali ono što smo uradili do sada, a toga smo puno uradili, jednostavno nismo kominicirali zbog specifičnih okolonosti pandemije, mi ćemo s vama podijeliti kvartalnim izvještajem napretka mjera, koalicijskog sporazuma koji ćemo objaviti sutra, a u toku sedmice ćemo također komunicirati sve ono što smo ipak napravili u ovih prvih 100 dana - kazao je Forto.

Istakao je da će se "ova Vlada boriti za ono o čemu su uvijek i govorili o to je podizanje kvaliteta života".

- Ova Vlada će raditi za građane i ova Vlada će biti na raspolaganju grđanima. Radujemo se saradnji s građanima, radujemo se vašim i pohvalama i kritikama - poručio je Forto.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo