-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

19.04.2021 / 16:23 BiH - Sarajevo

Taksista kojeg je djevojka prijavila za silovanje predat Tužilaštvu

Taksista kojeg je djevojka prijavila za silovanje predat Tužilaštvu
Foto: Avaz / Vijesti.ba
Tužilaštvu Kantona Sarajevo predat je osumnjičeni taksista Mirnes Osmanović koji je sinoć uhapšen nakon prijave djevojke da ju je tukao i silovao u vikendici u Semizovcu.

- Bit će zadržan 24 sata i u zakonskom roku će biti ispitan. Nakon toga će postupajući tužilac odlučiti o daljim mjerama-kazala je za "Avaz" Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjetimo, kriminalistički inspektori i uniformisani policajci Policijske uprave Centar MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su jučer slučaj silovanja koje je oko 8 sati prijavila djevojka iz Sarajeva.

Naime, djevojka je policajcima ispričala detalje šokantnog događaja kazavši da ju je u jednoj vikendici na području Semizovca napastvovao 25-godišnji taksista. Također, djevojka je imala vidne povrede po tijelu te je u svojoj prijavi navela da ju je osumnjičeni tukao prilikom prisiljavanja na seksualni odnos.

Žrtva je noć ranije bila sa prijateljicama, a taksi su pozvale u naselju Koševsko Brdo. Pripadnici PU Centar su imali indicije o kome se radi te su vrlo brzo pronašli taksistu i uhapsili ga. Nakon silovanja taksista je prema navodima prijave dovezao djevojku na područje Općine Centar. Ona se poslije toga obratila ljekarima, a potom i policiji.

Saslušano je i nekoliko svjedoka koji su potvrdili navode iz djevojkine prijave.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo