8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

19.04.2021 / 15:04 Fudbal - Okrenuli leđa klubu

Navijači Liverpoola počeli skidati oznake sa stadiona

Navijači Liverpoola počeli skidati oznake sa stadiona
Foto: Vijesti.ba
Odmetnuti bogataši europskog nogometa sinoć su kasno navečer osnovali Superligu i uzbunili cijeli svijet. Koncept je to od kojeg se većini navijača, bar onima lokalnim, dižu dlake na šiji, a 12 unosnih klubova definitivno je okrenulo sport naglavačke.

Jedan od njih je i aktualni engleski prvak Liverpool koji je već dobio jezikovu juhu od bivših klupskih ličnosti.

Tako je Jamie Carragher danas u svojoj kolumni za Telegraph napisao da mu pridruživanje Redsa Superligi izaziva mučninu, a u svojim se komentarima nije suzdržavao.

“Kao bivšem Liverpoolovu igraču, mučno mi je gledati kako reputacija mog kluba trpi štetu zbog arogantnosti vlasničke grupacije koja kreira kulturu gdje se više ne moramo boriti za naš uspjeh”, naveo je Carra. “Ovo je antiteza svega što nogomet zastupa, posebno u mom gradu.”

“Najviše mi se gade Manchester United i Liverpool. Navijač sam Uniteda više od 40 godina i trenutno mi se gadi moj klub, kao i Liverpool, koji se pravi da je narodni i navijački klub”, kazao je još jučer njegov kolega Gary Neville, a njegovo mišljenje očito dijele i navijači Redsa.

Tako je Spirit of Shankly, vodeća organizacija Liverpoolovih navijača, osudila klupsku odluku i podsjetila na slučajeve ignoriranja navijačkog glasa, a grupa Spion Kop 1906 obznanila je kako će ukloniti svoje zastave s Kopa.

“Mi, kao i ostale grupe koje postavljaju zastave, ćemo ih ukloniti s Kopa”, napisali su navijači na Twitteru. “Mislimo da više ne možemo podržavati klub koji stavlja financijsku pohlepu iznad integriteta igre.”


(Vijesti.ba)

Izdvajamo