9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

19.04.2021 / 13:42 Politika - Reakcija

Ramić: Novi 'show' vlasti u RS od kojeg nema ništa

Ramić: Novi 'show' vlasti u RS od kojeg nema ništa
Foto: FENA - Vijesti.ba

Federalni ministar izbjeglih i raseljenih osoba i poslanik u Narodnoj skupštine Republike Srpske (NSRS) Edin Ramić izjavio je danas, komentirajući inicijativu Kluba Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ...

... u Narodnoj skupštini RS da ovaj entitet pozove Federaciju BiH na razgovore o budućnosti BiH, da su građani davno odlučili da žele mirnu i prosperitetnu BiH u kojoj će živjeti od svoga rada.

Govoreći o inicijativi, Ramić je kazao da svako mjesec ili dva NSRS održi posebnu sjednicu gdje se priredi svojevrsni 'show' vladajuće koalicije i gdje će se donijeti zaključci koji nikada neće biti provedeni.

- Ranije smo imali zaključke gdje su oni pozvali Federaciju BiH i državni nivo da razgovaraju o entitetskoj liniji i razgraničenju, ali nikada zvanično ni po jednom zaključku nisu postupili - istakao je Ramić.

U najavi ukidanja odlikovanja presuđenim ratnim zločincima, Ramić smatra da će se vjerovatno napraviti još neka 'predstava' te da će ponovo dići nepotrebne tenzije koje će rezultirati odlaskom mladih iz BiH, koji zbog takvih stvari ne vide svoju budućnost u BiH.

- To je jedini rezultat takvih sjednica, a sve drugo je definirano Dejtonskim mirovnim sporazumom – zaključio je Ramić.  


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo