14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

19.04.2021 / 13:18 Fudbal - Bomba iz Engleske

Mourinho dobio otkaz zbog protivljenja Superligi

Mourinho dobio otkaz zbog protivljenja Superligi
Foto: Vijesti.ba
Jose Mourinho dobio je otkaz u Tottenhamu, javljaju engleski mediji. Daily Mail piše kako je do odluke o smjeni trenera došlo samo šest dana uoči borbe Spursa za prvi i jedini trofej u sezoni koji mogu osvojiti, finala Ligakupa protiv Manchester Cityja.

Do smjene je došlo nakon što je postalo jasno da Tottenham neće sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka zbog lošeg plasmana u Premier ligi, ali i nakon ispadanja iz osmine finala Evropske lige od zagrebačkog Dinama.

Mourinho je u Tottenham stigao u studenom 2019. godine umjesto Mauricia Pochettina, ali nije uspio klubu priskrbiti pokoji trofej nakon finala Lige prvaka u kojem je nastupio još pod Pochettinom.

Treneri iz omladinskog pogona, Ryan Mason i Chris Powell trebali bi voditi prvu momčad do kraja sezone, a nakon toga će klub krenuti u potragu za novim trajnim rješenjem.

Zadnju utakmicu na klupi Spursa Mourinho je vodio proteklog vikenda kada je odigrao 2:2 protiv Evertona, a trenutno se Tottenham nalazi na sedmom mjestu premierligaške tablice s pet bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Nedugo nakon što su engleski mediji objavili da se uprava kluba zahvalila Mourinhu, kroz eter je prostrujala informacija da je sam Portugalac jutros odbio povesti momčad na trening u znak protesta jer je klub potpisao ugovor o sudjelovanju u kreiranju Superlige.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo