11°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 10°C
Bihać 3°C

19.04.2021 / 11:14 Fudbal - "Rat nogometu"

Neville: Dosta je više, izbacite United, Arsenal i Liverpool iz lige

Neville: Dosta je više, izbacite United, Arsenal i Liverpool iz lige
Gary Neville / Vijesti.ba
Dvanaest velikana evropskih nogometa donijelo je odluku o kreiranju Superlige, zatvorene verzije Lige prvaka koja bi joj bila konkurencija.

Mohamed Bouhafsi, urednik RMC Sporta, tvrdi da su dogovor sklopili Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus. Superliga bi trebala imati 20 klubova, 16 stalnih članova i četiri koja bi plasman izborila kroz nacionalna prvenstva. Bila bi podijeljena u dvije skupine po 10 klubova, a u četvrtfinale bi prošla po četiri kluba iz skupine.

Uefa se odmah oglasila i žestoko zaprijetila velikanima.

"Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam dostupne na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske, da bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima i sportskim zaslugama i ne može biti drugačije.

Kao što su prethodno najavile Fifa i šest federacija, dotičnim klubovima bit će zabranjeno igranje u svakom natjecanju na domaćoj, europskoj ili svjetskoj razini, a njihovim igračima mogla bi se uskratiti prilika da predstavljaju svoje nacionalne momčadi."

"Uzmite im novac, titulu, bodove..."

Na stranu Uefe stali su mnogi, a među njima i legendarni engleski nogometaš Gary Neville koji je na SkySportsu umalo zaplakao dok je govorio o stvaranju Superlige.

"Ovo je sramotno. Navijač sam Uniteda 40 godina, ali zgrožen sam. Gadi mi se odluka Uniteda i Liverpoola. Taj Liverpool je klub naroda, klub navijača... United su stvorili radnici, a sada taj klub želi otići u ligu u kojoj ne može ispasti. To je potpuno sramotno", žestok je bio Neville koji je cijelu igračku karijeru. od 1992. do 2011.. proveo u Unitedu.

"Vlasnici ovih klubova nemaju nikakve veze s nogometom u Engleskoj. Navijači trebaju zaštitu. Nisam ja protiv novca u nogometu, i ja sam zaradio od nogometa i ulažem novac u nogomet, ali postoje neki principi, treba omogućiti jednom Leicesteru da ide u Ligu prvaka ako osvoji Premierligu. United nije u Ligi prvaka, Arsenal nije u Ligi prvaka, Tottenham nije u Ligi prvaka i oni žele Bogom dano pravo da budu tamo. To je cirkus. Što je previše, previše je."

Neville smatra da onima koji su potpisali ovaj dogovor treba oduzeti bodove i novac.

"United i ostatak klubova velike šestorke koji su se prijavili za Superligu protiv ostatka Premierlige trebali bi se sramiti, trebalo bi im oduzeti bodove, novčano ih kazniti. Ovo je kriminal. Ovo je kazneno djelo protiv nogometnih zaljubljenika. Dajte titulu Burnleyju, ostavite Fulham u ligi, a izbacite United, Liverpool i Arsenal. Budite pošteni. Oni žele međusobno igrati, a da ostatak Engleske gleda 14 preostalih klubova kako se natječu u domaćoj ligi."


(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo