2°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

19.04.2021 / 11:10 Fudbal - Legendarni stručnjak

Ferguson razočaran stvaranjem Superlige

Ferguson razočaran stvaranjem Superlige
Alex Ferguson / Vijesti.ba
Najtrofejniji britanski nogometni stručnjak Alex Ferguson (79) kritizirao je ideju o Superligi koju želi pokrenuti grupa evropskih nogometnih velikana, među kojima se nalazi i šest premierligaša.

Prema tvrdnjama RMC Sporta, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter, Milan i Juventus žele pokrenuti Superligu u kojoj bi sudjelovalo 20 elitnih evropskih klubova. Uz njih je i Manchester City, ali tvrdi se kako Građani još nisu stavili potpis na ovaj dogovor.

"Razgovor o Superligi je odmak od 70 godina evropskog klupskog nogometa. I kao igraču provincijske momčadi Dunfermline 60-ih godina i kao menadžeru Aberdeena koji je osvojio Kup pobjednika kupova, bilo je to poput penjanja na Mount Everest", rekao je za Reuters.

"Everton troši 500 miliona funta za izgradnju novog stadiona s ambicijom igranja u Ligi prvaka. Navijači širom svijeta vole natjecanje kakvo jest ", rekao je.

Izrazio je sumnju kako je Manchester United uključen u ovaj projekt.

"Nisam siguran je li Manchester United umiješan u ovo jer nisam dio procesa donošenja odluka", dodao je Ferguson koji je vodio Crvene vragove 26 godina, osvojivši čak 38 trofeja, uključujući 13 naslova Premier lige i dvije Lige prvaka.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo