14°C
Mostar 16°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

19.04.2021 / 10:20 Fudbal - Oštra reakcija

UEFA danas kreće u žestoki napad na Superligu

UEFA danas kreće u žestoki napad na Superligu

Objava 12 elitnih europskih klubova da pokreću Superligu, zatvoreno natjecanje 20 najbogatijih i najmoćnijih klubova, izazvala je žestoku reakciju UEFA-e.

Jasno je i zašto: Superliga znači kraj Lige prvaka jer je organizirana i zamišljena kao njena konkurencija. Mada, jasno je da Liga prvaka ne bi mogla konkurirati Superligi u kojoj bi bili Real, Milan, Arsenal, Atletico, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Bayern, Borussia Dortmund, PSG te još pet za sada nepoznatih, ali atraktivnih klubova, prenosi Index.hr.

Zato UEFA kreće u kontranapad na odmetnute klubove. Za danas, odmah nakon što je Florentino Perez poslije ponoći objavio da kreće Superliga, u švicarskom Montreuxu zakazala je sastanak Izvršnog odbora.

Na njemu će uputiti ultimatum osnivačima Superlige. Ako ne odustanu od natjecanja koje ruši Ligu prvaka, 12 osnivača Superlige bit će izbačeno iz njihovih nacionalnih prvenstava, premda ti klubovi inzistiraju na tome da igraju domaće lige.

Uefa 12-orici ovako radikalnom kaznom prijeti jer ima podršku FIFA-e, Premiershipa, La Lige i Serie A. Sve ove institucije su protiv Superlige.(Vijesti.ba)

Izdvajamo