5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

19.04.2021 / 08:19 Fudbal - Pljušte reakcije

Osnovana Superliga najmoćnijih evropskih klubova, čekaju se još tri

Osnovana Superliga najmoćnijih evropskih klubova, čekaju se još tri

Real Madrid, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog natjecanja - Superlige.

Madridska Marca objavila je da Superliga čeka pristanak njemačkih velikana Bayerna i Borussije te francuskog PSG-a. Oni bi uz ovih 12 klubova trebali biti osnivači Superlige i stalni članovi.

U tom natjecanju koje će biti konkurencija Uefinoj Ligi prvaka igrat će 20 klubova. Uz 15 osnivačkih klubova (čeka se objava imena još tri kluba) sudjelovat će još pet klubova na temelju rezultata. Sve utakmice igrat će se preko tjedna, a klubovi i dalje planiraju vikendom igrati nacionalne lige.

Dvadeset klubova će biti podijeljeno u dvije skupine od po deset klubova. Tri najbolja iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale, a četvrtoplasirani i petoplasirani razigravat će za preostale dvije pozicije u nokaut-fazi.

Nokaut-faza igrat će se na dvije utakmice sve do finala u svibnju koje će se održati na neutralnom terenu. Natjecanje će počinjati u kolovozu.

"Okupljanjem najvećih svjetskih klubova i igrača koji će međusobno igrati cijele sezone Superliga otvara novo poglavlje europskog nogometa. Osiguravaju se natjecanje svjetske klase na najboljim stadionima i povećana financijska podrška", rekao je Joel Glazer, čelnik Manchester Uniteda i potpredsjednik Superlige.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo