9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

18.04.2021 / 22:19 Fudbal - Premijer liga BiH

Karačić: Mogu samo čestitati Veležu na pobjedi, na nama je da ovo prespavamo

Karačić: Mogu samo čestitati Veležu na pobjedi, na nama je da ovo prespavamo
Foto: FENA

Trener NK Široki Brijeg Toni Karačić čija je momčad večeras na Pecari izgubila od FK Velež Mostar, apelirao je na ljude iz uprave kluba s Pecare da se izjasne koji su daljnji koraci kluba, njega kao trenera i njegove momčadi.

Utakmica 26. kola Premijer lige BiH koja je odigrana na Pecari između NK Široki Brijeg i FK Velež Mostar završena je pobjedom gostiju (0:2).

Na konferenciji za novinare nakon susreta, Karačić je čestitao Veležu na pobjedi.

- Otvaranje po nas nije bilo dobro, jer smo rano primili gol. Onda nakon tog primljenog gola ja sam bio zadovoljan igrom, imali smo dobar protok lopte i imali smo jednu ili dvije dobre situacije za postizanje gola, što nažalost nismo uspjeli - izjavio je Karačić.

Dodao je kako u drugom poluvremenu nije bio kvalitetan protok lopte, tečan prijenos s jedne na drugu stranu, te da su u ritmu bili dosta slabi.

- Igrali jesmo na protivničkoj polovici, ali nismo napravili neke kvalitetnije prilike. Na kraju napravili smo dva penala i izgubili utakmicu, a mogu samo čestitati Veležu na pobjedi. Na nama je da ovo prespavamo, ima još sedam utakmica - kazao je Karačić.

Naglasio je pritom kako se moraju neke stvari odrediti od vrha kluba da znaju što im je činiti i po pitanju njega osobno i igrača.

- Ja sam apsolutno preuzeo inicijativu i rekao sam da se ovaj klub mora boriti za trofeje i stojim iza toga maksimalno. Mi smo bili u igri i sada smo u igri i oni se trebaju oglasiti i preuzeti odgovornost. Igrači sigurno mogu bolje, s te strane preuzimam dio odgovornosti svoje, a ove neke stvari treba naglasiti i povući i vidjeti kako dalje - istaknuo je Karačić.

Trener gostiju Feđa Dudić čestitao je igračima na pobjedi i zahvalio na gostoprimstvu Širokobriježanima.

- Vrijedno smo radili i evo na kraju je došla nagrada. Velež nikada od osnutka Premijer lige nije ovdje pobijedio onda je samim time ova pobjeda još veća i od još većeg značaja - kazao je Dudić.

Naglasio je kako je utakmica odlično otvorena, za poželjeti, "postignemo pogodak u 2. minuti i onda jednostavno nestanemo s terena".

- Široki je bio zaista puno bolji, do negdje 35. minute smo visjeli u zraku, posjed, kontinuirani napadi, gdje nas je vratar spasio. Nismo bili dobri u defenzivnom bloku, izlazak Stanića na stranu nismo dobro pratili, Begić nam se zavlači isto tu s Vukojom i imali smo dosta problema. Međutim, izdržali smo do poluvremena i dogovorili smo se da moramo ići na drugi gol. Svjesno smo prepustili posjed Širokom Brijegu i da tražimo gol iz kontra napada - istaknuo je trener Veleža.

Dodao je kako su drugo poluvrijeme dobro kontrolirali i da Široki Brijeg nije imao nijednu stopostotnu priliku.

- Mi smo dobili dva penala, jedan smo realizirali, a jedan nismo. Na kraju kad se sve sabere, kada postigneš dva pogotka mogu reći da smo zasluženo pobijedili, jer smo možda malo više željeli i više se borili - ustvrdio je Dudić nakon susreta.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo