17°C
Mostar 19°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 11°C
Bihać 6°C

16.04.2021 / 17:19 Tenis - Pobijedio Kovalika

Džumhur preokretom do finala u Beogradu

Džumhur preokretom do finala u Beogradu
Foto: Arhiv
Najbolji bh. teniser Damir Džuhmur pobijedio je Slovaka Jozefa Kovalika (ATP: 128.) rezultatom 2:1 u setovima te se plasirao u finale ATP Challengera koji se igra u Beogradu.

Damir je loše ušao u meč. Kovalik mu je odmah napao servis i uspio mu je već u četvrtom gemu napraviti break, kojeg međutim Džumhur vraća u sedmom gemu.

Ipak, već na narednom servisu Džumhura ponovo Kovalik osvaja gem, a zatim i svojim sigurnim servisom osvaja prvi set sa 6:3.

Drugi set naš teniser odigrao je znatno bolje, a posebno kada je u pitanju bila igra na njegov servis. U četvrtom gemu Damir pravi break i stiže u vodstvo od 3:1, a nakon toga je sigurnom igrom na svoj servis uspio sačuvati prednost i na kraju doći do poravnanja u setovima.

U treći odlučujući set Džumhur ulazi jako dobro. Već u prvom gemu pravi break, ali Kovalik se ne predaje i istom mjerom uzvraća.

Ključni trenutak bio je u sedmom gemu kada je naš najbolji teniser napravio drugi break, stigao u vodstvo od 5:3 i ubrzo nakon toga stigao do pobjede i plasmana u finale.

Džumhur će u finalu igrati protiv prvog nosioca turnira, Španca Roberta Carballesa Baene.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo