1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C

16.04.2021 / 09:18 Regija - Ugrožava zdravlje ljudi

Petru Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo

Petru Petkoviću zabranjen ulaz na Kosovo

Direktor Kancelarije za Kosovo Metohiju Petar Petković izjavio je da mu je zabranjen ulaz na Kosovo, s obrazloženjem da ugrožava zdravlje i bezbjednost ljudi.

„Ne znam šta razmišlja Priština i (premijer Kosova Aljbin) Kurti kada glavnom pregovaraču u tehničkom dijalogu zabranjuje ulaz na Kosovo i Metohiju“, kazao je Petković za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Petković je naveo da je dopis o zabrani dobio preko Delegacije Evropske unije u Beogradu i dodao da je zabrana kršenje sporazuma o zvaničnim posjetama, „i to uoči osmogodišnjice potpisivanja Briselskog sporazuma“.

„Danas je trebalo da budem u Zvečanu, da tamo dodijelim 12 stanova čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije, a poslije u Gračanici da posjetim Luku Dimitrijevića, koji je prije dva dana pretučen od strane Albanaca“, rekao je on.

Petković je naglasio da se Beograd drži svih potpisanih sporazuma i dodao da su svi međunarodni predstavnici već obaviještani o tom slučaju.

On je rekao da je jedan od ciljeva posjete Kosovu trebalo da bude da umiri Srbe, „da ne nasjedaju na provokacije“, jer je, kako je ocijenio, „očigledna namjera Prištine da napadima izazove negativnu reakciju“.



(Vijesti.ba / Beta) 

Izdvajamo