6°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

15.04.2021 / 22:57 Fudbal - Evropska liga

Džeko odveo Romu u polufinale, Dinamo se oprostio od Evrope

Džeko odveo Romu u polufinale, Dinamo se oprostio od Evrope
Foto: AFP - Vijesti.ba

Odigrana su četiri uzvratna susreta četvrtfinala Evropske lige nakon kojih su plasman u polufinale izborili Roma, Manchester United, Arsenal i Villarreal.

Ekipa Rome je slavila u Amsterdamu rezultatom 2:1, ali je Ajax danas bio tvrd rival. Ipak, završeno je bez pobjednika 1:1, tako da Rimljani idu dalje.

U prvom dijelu nije bilo golova, ali je VAR poništio sjajnu asistenciju Edina Džeke u devetoj minuti za Jordana Veretouta. Samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti su preko Bryana Brobbeya došli u vodstvo.

Ipak, igrao se 72. minut kada su Rimljani odigrali odličnu kontru, lopta je stigla na drugu stativu do Džeke koji poravnava i odvodi svoj tim u polufinale.

Manchester United je rezultatom 2:0 slavio protiv Granade i tako ukupnim rezultatom 3:0 izborio polufinale.

Prvi gol na utakmici već u šestoj minuti postigao je Edinson Cavani. U nastavku je Granada pokušala napraviti nešto više, ali nije uspjela, tako da je okončan njen najveći uspjeh u historiji evropskih takmičenja. Za kraj je Jesus Vallejo postigao autogol, pa je završeno rezultatom 2:0.

Ekipa Dinamo Zagreba završila je bajkovito evropsko proljeće. Modri su poraženi i u drugom susretu rezultatom 2:1 protiv Villarreala na gostovanju.

Žuta podmornica je povela nakon kontroverznog gola Paca Alcacera u 46. minuti, pošto je on poništen, ali onda i priznat nakon VAR snimka, da bi do odlaska na odmor Gerard Moreno udvostručio prednost.

Do kraja su Zagrepčani uspjeli samo smanjiti rezultat na 2:1, preko Mislava Oršića u 74. minuti.

Najubjedljiviji večeras bio je Arsenal koji je u Pragu savladao Slaviju rezultatom 4:0.

Već nakon polovine prvog dijela znalo se da Topnici idu u polufinale. U razmaku od šest minuta po gol su postigli Nicolas Pepe, Alexandre Lacazette i Bukayo Saka, da bi konačnih 0:4 postavio još jednim golom Lacazette u 77. minuti.

Evropska liga, četvrtfinale:

Roma – Ajax 1:1 (prvi meč 2:1)

Manchester United – Granada 2:0 (2:0)

Slavia Prag – Arsenal 0:4 (1:1)

Villarreal – Dinamo 2:1 (1:0)




(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo