9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

14.04.2021 / 21:11 Obrazovanje - Grabovac - Ružić

Mediteranski institut za istraživanje života potpisao sporazum sa školom iz BiH

Mediteranski institut za istraživanje života potpisao sporazum sa školom iz BiH
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ravnatelj livanjske Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, Saša Grabovac u srijedu je u Splitu potpisao Sporazum o suradnji s Mediteranskim institutom za istraživanje života (MedILS) čiji je osnivač i znanstveni direktor prof. dr. sc. Miroslav Radman, a v.d. ravnatelja Jelena Ružić.

Kako je za Fenu kazao Grabovac, Institut je usmjeren u prvom redu na razvoj originalnih, multidisciplinarnih istraživanja na području biologije starenja i bolesti povezanih sa starenjem, a njegov glavni cilj je obrazovanje posebne generacije mladih znanstvenika, kreativnih, multidisciplinarnih profesionalaca naviknutih da "razmišljaju o nezamislivom" i da eksperimentiraju u skladu s tim.

U svrhu ostvarenja toga cilja, MedILS već deset godina, provodi brojne projekte popularizacije znanosti usmjerene prema učenicima i studentima, uz partnerstvo s udrugom Ljetna tvornica znanosti.

- Strukovna škola iz Livna, potpisanim Sporazumom, otvara još jedna vrata svojim učenicima i djelatnicima koji žele, kroz zanimljive i moderne projekte, napredovati u učenju i biti dio neke bolje budućnosti - istaknuo je Grabovac.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo