0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

08.04.2021 / 15:53 BiH - Sarajevo

Crveni križ FBiH dodijelio priznanja "Humani podvig" i "Agan Hodžić"

Na 8. sjednici VI saziva Skupštine Crvenog križa Federacije BiH dodijeljeno je 11 priznanja "Humani podvig" za nesebično djelo kojim su u iznenadnim nesrećama spašeni životi i/ili spriječene teže posljedice za pojedinca, ...

... grupu građana ili dio lokalne zajednice, kao i za iskazanu solidarnost, hrabrost i pruženu pomoć.
 
Po prvi put dodijeljeno je i priznanje „Agan Hodžić“. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje jednom godišnje najvećem pojedinačnom donatoru u strukturi Crvenog križa Federacije BiH. Ovo priznanje dodjeljuje se u spomen na našeg najvećeg pojedinačnog donatora, koji nažalost, više nije sa nama, gdina Agana Hodžića.
 
Priznanja dobitnicima uručili su predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Marko Sinanović i Namik Hodžić.
 
Na osnovu Odluke Predsjedništva o dodjeli priznanja Crvenog križa Federacije BiH priznanje „Agan Hodžić“ dodijeljeno je Selvedini Mašić Gušić. Ona trenutno nije u zemlji zbog čega će joj priznanje biti uručiti naknadno.
 
Priznanje „Humani podvig“ dobili su: Edvin Spahić, Vitomir Šerbula i Ognjen Erceg, Edin Hilić, Asim Džidić, Mario Oreč, Zehrudin Karić, Tomislav Miloš, Merim Sejdić, Nermin Dokara i Muamer Hurić.
 
Imajući u vidu higijensko-epidemiološke mjere dodjela prznanja održana je u nešto skromnijoj atmosferi nego inače.
 
Nakon uručenja priznanja, sjednica Skupštine je nastavljena prema dnevnom redu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo