0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

07.04.2021 / 23:35 Fudbal - Serie A

Inter sve bliže tituli, Juventus slavio protiv Napolija

Inter sve bliže tituli, Juventus slavio protiv Napolija
Foto: Twitter
Odigrane su večeras dvije zaostale utakmice italijanske Serije A, a Inter je na domaćem terenu pobijedio Sassuolo, dok je Juventus bio bolji od Napolija i oba susreta završena su identičnim rezultatom – 2:1.

Iako je Inter slavio u zaostaloj utakmici 28. kola, Sassuolo je također imao svoje šanse. Romelu Lukaku je u desetoj minuti doveo Nerazzurre u prednost, da bi Lautaro Martinez udvostručio prednost u 68. minuti.

Sassuolo je imao više loptu u svom posjetu i kreirao neke šanse, a u 85. minuti smanjio je na 2:1 preko Hameda Traorea i to je bilo sve. Inter je ovim trijumfom napravio još jedan korak ka osvajanju titule prvaka, a sada imaju devet bodova više od drugoplasiranog Milana.

Juventus je također rano došao u prednost u zaostaloj utakmici trećeg kola, a Cristiano Ronaldo je pogodio u 13. minuti. Imao je i Napoli neke prilike, ali je Paulo Dybala u 73. minuti udvostručio prednost Stare dame. Lorenzo Insigne je u 90. minuti iz penala postavio konačnih 2:1.

Torinski klub je sada sigurniji u borbi za plasman u Ligu prvaka, dok za Interom zaostaje mnogo, tačnije 12 bodova, prenosi SCsport.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo